NAŠE FOTOGRAFIJE SO POTREBOVALI

Mnogi raziskovalci, osebe, ki potrebujejo dodatne vire pri svojem delu, pa tudi tisti, ki jih zanima polpretekla zgodovina in zgodbe njihovih junakov, so me kontaktirali in želeli uporabiti moje fotografije.
Med vsemi, s katerimi sem v letih delovanja stopil v stik ali jim kakorkoli pomagal pri materialih, so:

Domen Ocepek pri raziskovalni nalogi iz področja zgodovine, "Domovja požgal je satanski pes." Fotografije so iz objave Orehovica pri Izlakah, naloga pa je bila narejena marca 2013.
Objavljam samo strani, kjer so vidne fotografije.


 Julija 2013 sem poslal slike iz objave Orle, Karmen Verček za izdelavo predstavitvene table kraja. Izdelana je bila novembra 2013.V reviji Hopla je 30. avgusta 2013 izšel članek "Partizanski spomeniki niso pozabljeni", novinarke Mateje A. Hrastar. Nekaj mojega prispevka je tudi v tekstu.
Objavljene so fotografije spomenikov:
Orehovica pri Izlakah,
Malkovec,
Telče,
Preloka in
Vavta vas.
Oktobra 2013 sem poslal fotografije iz objave Kvasica, Bojani Medle, zaposleni v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Potrebovala jih je pri svojem raziskovanju o delih kiparja Jakoba Savinška.


Moje fotografije so vidne tudi na Wikipediji. Goran Korov namreč dopolnjuje zbirko fotografij spomenikov NOB iz področja bivše Jugoslavije.

Ostra

Kraljevo

Sremska fronta

Leskovac

Popina

Sanski most

Spominski park Šubičevac

Jasenak, Vrbovsko, Bribir


Od oktobra 2014 so slike vidne na FB strani Neprimjereni spomenici.

Kraljevo.


Slika spomenika v Lokvah se je uporabila pri proslavi ob 70-letnici smrti komandanta Staneta, 7. nov. 2014 v Pirničah  - pri 39,55min.


Za napoved svoje radijske oddaje na Radiu Študent (http://radiostudent.si/kultura/otitis-media/om-31-magazin-urh-i) je Andrej Tomažin uporabil sliko z objave Sveti Urh.


Decembra 2014 je KPD Svoboda naredilo koledar spomenikov NOB iz občine Straža.
Januarja 2015 je TV Trbovlje potrebovala fotografije spomenika revolucije v oddaji, katera je govorila o prestavitvi spomenika.


Marca 2015 je Nežka Prokopova uporabila nekaj fotografij iz bloga pri članku o Jugoslovanskih spomenikih.


Od marca do avgusta 2015 so moje fotografije spomenikov Sveti Urh, Preplah v Ribnici in Rdeči armadi v Murski Soboti, obogatile razstavo Naši heroji. Pripravila jo je UGM Maribor. 
 
Ana Kavčnik, prostovoljna gasilka v PGD Dragomer–Lukovica, je marca 2016, potrebovala fotografije spomenikov padlih gasilcev, za diplomo Gasilski spomeniki, na študiju Likovna pedagogika na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.
 
 
Rok Kraševec, študent zgodovine, je marca 2016, potreboval fotografije kočevskih spomenikov, za seminarsko nalogo Spominska obeležja in poimenovanja 2 sv. vojne v Kočevju.
 

Tina Lovrec, študentka umetnostne zgodovine, je aprila 2016 potrebovala fotografije spomenikov Lesično, Bohor in IG, za izdelavo magistrske naloge o XIV. diviziji.
 

Jože Dežman je oktobra 2020 pripravil Spletno razstavo Grobovi, pokopališča in grobišča 1. in 2. svetovne vojne in jo objavil na spletni strani Gorenjskega muzeja.


Kud Serafin je potrebovalo fotografijo spomenika iz Moravč, za ozadje prireditve festivala partizanske pesmi. http://www.praznikpartizanskepesmi.si.

V marcu 2021 je g. Jože Dežman potreboval fotografije partizanskih grobišč za 5. Poročilo Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč.

 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar