sobota, 11. februar 2012

KRAKOVSKI GOZD – Vojna za Slovenijo

Lokacija: Slovenija; Krakovski gozd
Avtor: Arhitekt Karel Filipčič
Opis: V spomin na dogodke med osamosvojitveno vojno je postavljen ta spomenik. Ko se po avtocesti peljete iz Krškega proti Novemu mestu, zavijte na prvo Petrolovo črpalko in spomenik se bo prikazal pred vami.






Še poletna varianta:





4 komentarji:

  1. Spremljam tvoj blog in te moram pohvaliti. Zanimivo je tole s spomeniki. Pogrešam mogoče malo več spremnega besedila pri vsakem spomeniku. Verjamem, da pri nekaterih ni kaj za pisati, drugi imajo pa mogoče kako zgodbo. Z veseljem bi prebiral tudi malo daljše zgodbice. :) Drugače pa super, ni kaj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljen Sašo.
    Zahvaljujem se za pohvalo, predloge in komentar na splošno.
    Moj stil pisanja je mogoče res kratek. Kot si že sam ugotovil, pri nekaterih spomenikih ni kaj pisati. Marsikje je težko dobiti že podatke o lokaciji, dimenzijah in avtorju spomenika. Sodelovanje z muzeji je včasih boljše, včasih slabše, na internetu se pa podatki včasih različni in takih raje ne objavljam. Tudi ni moj namen, da bi bil zgodovinska enciklopedija, saj sam nisem zgodovinar.
    Me pa zanima, ali bi lahko izpostavil kakšen spomenik, za katerega bi lahko rekel, da te kaj še posebnega zanima?
    Na željo obiskovalcev se bom seveda odzval in se potrudil pridobiti podatke.
    Zgodb je namreč pri vsakem lahko več. Eno je zgodovinsko ozadje dogodka, drugo potek gradnje in še marsikaj se lahko najde.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljen.

    Ne me narobe razumeti, nisem imel v mislih, da postaneš enciklopedija. :) V mislih sem imel, da mogoče tam, kjer je seveda to možno oz. obstaja, dopišeš kako zanimivo zgodbo glede spomenika. Mogoče kak pripetljaj, s katerim je povezan...
    Vsekakor mi je škoda, da bi bile objavljene samo fotke z minimum besedila. Evo, ta zadnja objava mi je bolj všeč. Preberem in pogledam fotke. Se mi zdi, da se potem bolj "razume" slike. :)

    Je pa to samo moje skromno mnenje.

    Lep pozdrav,
    Sašo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se razumeva ni problema.
      Sem hvaležen za mnenje in pobude.
      No zadnja objava je res bogatejša s tekstom. V pomoč mi je bil vsebinski sklop opisa Poti kurirjev in vezistov.

      Lep pozdrav.
      Primož

      Izbriši